GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Thursday, February 12, 2009

Pendidikan Islam Teras Utama Dalam Membina Modal Insan Terbaik

Alhamdulillah bersyukur kepada Allah kita masih lagi dapat menghirup udara segar di bumi Allah swt. Masih lagi dapat meneruskan perjuangan mengikut bidang masing-masing.Masih lagi dapat berfikir dan meneroka alam ini . masih lagi dapat berbicara dan bertukaran idea dan masih lagi dapat berusaha membangunkan modal insan minda kelas pertama yang akan berjaya di dunia dan juga akhirat...

Ayuh ustaz dan ustazah .. sebagai guru Pendidikan Islam teruskan usaha anda tanpa jemu mendidik dan membimbing pelajar dalam bidang Pendidikan Islam kerana tiada hasil yang paling nikmat kecuali bila kita melihat murid di bawah bimbingan kita menjadi insan yang berguna . Kalau tidak keseluruhan , separuh daripadanya pun dah alhamdulillah. Target mesti semua pelajar tapi nak capai itu adalah perkara mustahil. Tapi kalau dapat dapat semua, itu adalah anugerah ilahi. Al Muhimm perlu usaha ke arah itu... dan caranya ikut kemampuan masing-masing.

Memang tak dapat dinafikan Pendidikan Islam merupakan teras utama dalam pembinaan modal insan yang terbaik. Justeru, gunakanlah kuasa mendidik yang ada di tangan kita dengan sebaik-baiknya tanpa jemu. Jangan jagi guru yang hanya memikirkan cukup bulan dapat gaji tapi fikir lah bagaimana keadaan insan-insan yang memerlukan bimbingan kita di sekolah. Rancanglah program-program yang boleh membina sahsiah pelajar supaya mereka kelak akan lahir sebagai pelajar yang seimbang , sempurna dari segi sahsiah dan juga tinggi dari segi akademiknya.

Semuanya berada di tangan anda sebagai ustaz dan ustazah.. Mulalah dari sekarang..Insyaallah anda akan dapat melihat hasilnya satu hari nanti . Al Muhimm jangan mudah putus asa.. Insyaallah jika ada kemahuan di situ ada jalan.

Tuesday, February 10, 2009

Ceramah Maal Hijrah 1430 H anjuran Jawatankuasa Penghayatan Islam dan Takmir musalla SMK Zainab (1)


Tarikh : 22 Januari 2009 - Khamis (29 Muharram 1430 Hijrah)
Tempat : Laman Info, SMK Zainab (1)
Penceramah : Dr Hafidzah bt. Mustakim