GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Friday, January 15, 2010

Keputusan GC dah keluar ke ??

Hai berdebar-debar jugak menunggu keputusan GC yang mohon pada 2009 lepas. Khabar-khabar angin menyatakan ramai yang gagal. Wallahuaklam.

Namun begitu , bagi yang gagal harap dapat diusahakan lagi tahun ni. Jangan lekas putus asa...belum sampai masanya lagi..Bagi yang berjaya bersyukurlah dan bersedialah dengan tanggungjawab baru ... dan jangan lupa adakan majlis kesyukuran untuk rakan-rakan.

Walau bagaimanapun keputusan hitam putih belum keluar lagi..saja-saja nak kurangkan sedikit nervous ni..bilalah agaknya ya nak diumumkan??

Tuesday, January 12, 2010

NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM SPM EDISI TERBARU !!

Insyaallah sekiranya tiada aral Nota Bestari Pendidikan Islam SPM Edisi Terbaru akan diterbitkan tak berapa lama lagi. Nota edisi terbaru ini telah dibuat penambahan isi dan persembahan yang cukup menarik demi untuk memudahkan para pelajar merujuk, membaca dan menghafaz.

Namun begitu yang tidak sedap didengar ialah harganya yang terpaksa dinaikkan kepada RM10.00 kerana pelbagai kos yang berkaitan dengan percetakan meningkat..NAMUN BEGITU KOS POS TETAP FREE Walaubagaimanapun rasanya harga tersebut tidaklah terlalu tinggi dibandingkan dengan buku-buku Pendidikan Islam lain yang berada di pasaran yang berharga RM 20 ke atas. Lagipun isinya yang 100 % merujuk kepada buku teks.

Justeru diharapkan agar para GPI ataupun pelajar yang ingin memiliki buku ini , cubalah dapatkannya ketika di tingkatan 4 lagi, kerana ini akan menjimatkan nilai belian dan penggunaan dimana pelajar dapat menggunakannya untuk tempoh dua tahun (tingkatan 4 dan 5). Sekiranya ketika berada di tingkatan 5 baru nak beli, rasanya teramatlah rugi..kerana kos tersebut hanya dapat digunakan dalam tempoh setahun sahaja....

Harapan kami agar buku ini akan dapat membantu pelajar dalam mata pelajaran Pendidikan Islam SPM Insyaallah..

Ke arah Memperkasakan Pendidikan Islam