GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Thursday, April 1, 2010

Gambar-gambar menarik sekitar Kejohanan Olahraga Tahunan SMKZ1 Kali ke 56 2010Perasmian oleh Pn Ashah bt Samah (Pengarah SBP dan Sekolah Kluster)


Persembahan rumah sukan Camelia (persembahan terbaik)
Persembahan rumah sukan Allamanda

Upacara menaikkan bendera

Kumpulan Pancaragam jemputan (pelajar Maktab Sultan Ismail)

Wednesday, March 31, 2010

Bengkel Pemurnian Buku Latih Tubi dan Bengkel Pembinaan dan Pemurnian Soalan Pend.Islam, Tswr Islam dan KAFA di Langkawi
Tarikh : 28 - 30 Mac (Ahad - Selasa)
Tempat : Hotel Grand Continental, Langkawi, Kedah.
Peserta : 11 orang JLU Sekolah Menengah dan 29 JLU Sekolah Rendah
Objektif :
1. Supaya dapat menyediakan soalan yang berkualiti untuk pelajar.
2. Supaya dapat meningkatkan lagi prestasi pelajar dalam Pend. Islam dan Tasawwur Islam.
3. Supaya dapat membantu guru dalam proses pengajaran dan pembelajaran.
4. Supaya pelajar dapat skor A+ dalam Pend. Islam PMR / SPM dan Tasawwur Islam SPM dan A dalam KAFA.

Bengkel dirasmikan oleh Tn Hj Mohd Fakhrurrazi b Hj Ab Rahim (Ketua Unit Pendidikan Islam PPDKB) dan dipengerusikan oleh Ustaz Ismail b Jaya (Penyelia Pendidikan Islam, Unit P.Islam PPDKB) . Bengkel selama 3 hari ini diketuai oleh Pn Hjh Nik Zulina (JLU P.Islam Menengah) dan Pn Halimah (JLU P.Islam Rendah).

Semoga segala usaha yang dirancang akan membuahkan hasil..Insya-Allah.