GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Friday, November 20, 2009

Selamat Bercuti Kepada Semua Warga Guru dan Pelajar !!

Sekejap je masa setahun.. Rasanya baru aje bulan 11 2008..sekarang dah bulan 11 2009 pulak.Umur pun dah berganjak setahun..Duniapun makin tua setahun..Anak murid makin dewasa..guru-guru pulak makin dimamah usia..kalau tahun ni naik tangga dah sakit lutut..tahun depan makinlah lagi sakit lututnya...Ada dianatara rakan dan saudara mara dah pergi meninggalkan kita.. Giliran kita pula entahlah bila?? Mungkin esok atau lusa atau tahun depan?? Wallahu Aklam.

Dan macam mana pula dengan amalan seharian kita? Adakah makin bertambah dengan bertambahnya tahun ??..itulah yang perlu dimuhasabahkan oleh kita sebagai hamba Allah. Setiap detik adalah amat berharga buat kita . Janganlah disia-siakan masa yang ada. Manfaatkanlah ia dengan sebaik-baiknya.

Akhir sekali , dikesempatan ini PAI Best mengucapkan selamat bercuti kepada semua warga sekolah ..Manfaatkanlah masa cuti sebulan lebih ni dengan perkara-perkara berfaedah..seperti tulis buku ke..modul ke..ziarah ke..dan macam-macam lagi yang boleh dibuat. Rasanya bagi warga guru banyak benda yang telah di plan untuk dibuat. Mudah-mudahan apa saja yang nak dibuat itu akan menggembirakan kita semua dan juga mendapat keredhaan Allah swt..Insyaallah.

Wednesday, November 18, 2009

Selamat Menempuh Peperiksaan SPM dan STPM 2009 !!!

Ucapan selamat berjuang kepada semua calon SPM dan STPM di seluruh negara terutamanya anak-anak murid kesayangan (5 cekal dan 5 Gigih) di SMK Zainab (1) dan juga di SMK Dato' Ahmad Maher. Anda adalah aset negara yang amat penting. Jangan sia-siakan peluang yang ada...kejayaan di tangan anda semua. Kami para guru sentiasa mendoakan kejayaan kalian ... SEMOGA BERJAYA DENGAN CEMERLANG !!!

"Berusaha Sepahit Hempedu .. Kejayaan Semanis Madu"