GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Friday, November 12, 2010

Ujian Pra Pendidikan Islam SPM telah dilaksanakan dengan jayanya .

Pada 11 November lepas , ujian Pra Pendidikan Islam SPM yang dianjurkan oleh Unit Pendidikan Islam PPDKB telah dilaksanakan dengan jayanya bermula pada jam 8.00-10.00 (Kertas 1) dan jam 10.30 - 12.10 (kertas 2) . Manakala perbincangannya diadakan sebaik sahaja tamat peperiksaan jam 12.10 tengah hari. Kebanyakan  pelajar menyatakan bahawa dengan mengadakan ujian Pra sebegini menjadikan mereka lebih yakin dalam menjawab soalan Pendidikan Islam SPM yang bakal tiba (30 November) nanti.

Harapan para JLU P.Islam PPDKB ialah semoga soalan2 yang keluar dalam ujian Pra ini juga akan keluar dalam soalan peperiksaan SPM sebenar nanti .. Insyaallah..

Ke arah Memperkasakan Pendidikan Islam

Majlis Makan Malam SMKZ1 2010 Paling Berprestij..

Tarikh : 9 November 2010 (Selasa)
Masa : 8.00 malam
Tempat : Hotel Renaissance, Kota Bharu