GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Sunday, April 15, 2012

Membina soalan Pra dan Modul Berkesan Pendidikan Islam Utk Pelajar Potensi..

Insyaallah pada 22 - 24 April ni ..semua JU P.Islam, Tasawwur Islam dan Bahasa Arab akan berkampung di Bilik Mesyuarat PPDKB untuk satu tujuan iaitu membina soalan Pra Pendidikan Islam PMR/SPM, Tasawwur Islam dan Bahasa Arab. Satu lagi agenda ialah membina modul2 berkesan untuk pelajar2 potensi seluruh sekolah2 di bawah PPDKB.

Insyaallah satu program khusus untuk pelajar2 potensi P.Islam PMR / SPM akan dilaksanakan di PPDKB sebelum menjelangnya bulan Ramadhan.

Semoga segala usaha yang disumbangkan oleh semua juru latih utama kepada pelajar2 akan diberi ganjaran oleh Allah SWT..