GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Tuesday, July 24, 2012

Seminar dan Bengkel Soalan di Langkawi 2012

Tarikh : 15 - 18 Julai 2012 (Ahad - Rabu)
Tempat : Hotel Grand Continental Langkawi
Berganding bahu menuju ke arah matlamat yang satu iaitu Memperkasakan Pendidikan Islam !!
Tahniah kepada semua juru latih utama PPD Kota Bharu kerana menunjukkan komitmen yang padu kepada program2 Unit Pendidikan Islam PPD Kota Bharu.
Segala penat lelah dan hasil usaha kalian akan di balas dengan kebaikan oleh Allah SWT..Insyaallah..

Program Cakna Potensi Pendidikan Islam SPM 2012

Tarikh : 8 - 10 Julai 2012 (Ahad-Selasa)
Masa ; 8.00 pagi - 4.00 petang
Tempat : Dewan Besar PPD Kota Bharu

Gambar2 menarik:"Ke Arah Memperkasakan Pendidikan Islam"