GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Wednesday, February 1, 2012

Gambar2 menarik Bengkel Soalan Fokus Bestari 2012


"Guru Dedikasi Murid Berprestasi"

Bengkel Soalan Fokus Bestari Pendidikan Islam PMR/SPM dan Tasawwur Islam 2012

Tarikh : 31 Januari - 3 Februari 2012 (Selasa - Khamis)
Masa : 8.00 pagi - 5.00 petang
Tempat : Bilik Merak 1, Tingkat 7 Hotel Renaissance

Alhamdulillah syukur kepada Allah swt kerana dengan limpah kurnia dan InayahNya pihak JLU Pendidikan Islam PPDKB telah berjaya merancang dan melaksanakan bengkel penggubalan soalan ramalan 2012 di Hotel Renai.

Bengkel yang berlangsung selama 3 hari ini melibatkan seramai 9 orang JLU Pendidikan Islam PMR/SPM dan Tasawwur Islam. Panel2 soalan bertungkus lumus menganalisa dan menyiapkan sebanyak 3 set soalan latih tubi  beserta dengan skema untuk kemudahan guru dan juga kemudahan para pelajar membuat latih tubi.

Pada tahun lepas Alhamdulillah kerana soalan2 yang dibina banyak membantu pelajar kerana hampir 80% tajuk2 dan soalan yang diramalkan keluar dalam exam sebenar. Tahun ini kami sedaya upaya melakukan yang terbaik supaya soalan yang dibina dapat membantu pelajar lebih cemerlang dalam peperiksaan sebenar nanti.

Kepada guru2 dan pelajar2 yang berminat untuk membuat tempahan buku fokus bestari ini bolehlah hubungi saya terus di talian 0139861383. Cetakan buku adalah amat terhad dan siapa cepat dia dapat.

Harga Buku Fokus Bestari
1. Fokus Bestari PMR                           : RM4.00
2. Fokus Bestari SPM                           : RM5.00
3. Fokus Bestari Tasawwur Islam SPM : RM5.00

Semoga segala usaha yang dilakukan oleh  pihak kami akan dapat membantu guru2 dan pelajar2 semua.. dan semoga Pendidikan Islam dan Tasawwur Islam akan terus gemilang ...insyaallah.