GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Thursday, April 15, 2010

Pakej Buku Pendidikan Islam PMR dan SPM

Alhamdulillah syukur kerana makin ramai GPI yang telah cuba dan terus mencuba untuk menggunakan buku modul Pendidikan Islam, modul tajwid dan modul jawi yang dipaparkan di blog ini. Ramai yang tertanya-tanya bagaimana penggunaan buku-buku tersebut? Di sini saya ingin menerangkan tentang penggunaan buku-buku pakej tersebut untuk memudahkan lagi P & P GPI dalam kelas.

Buku Pakej PMR:

1. GLA dan Modul Pendidikan Islam Tkn 1-3 (dijadikan sebagai buku nota - tak perlu ada buku log lagi)
2. Nota Bestari PMR (sebagai rujukan untuk mengisi jawapan dalam buku modul P.Islam)
3. Nota Poket 4 dalam 1 (buku hafazan untuk menghafaz ayat-ayat hafazan dan pengertiah istilah P.Islam)
4. Modul Jawi (latih tubi Jawi yang mengandungi keterangan jawi dan soalan jawi dalam PMR/SPM)
5. Modul Tajwid PMR (persediaan menghadapi P.Islam SPM - wawasan SPM)

P/S : Buku Modul Jawi dan Tajwid dan ayat Hafazan boleh diajar pada waktu 2 masa tambahan P.Islam bersama-sama dengan ujian PAFA (buat giliran)

Buku Pakej SPM:

1. GLA dan Modul Pendidikan Islam Tkn 4-5 (dijadikan sebagai buku nota - tak perlu ada buku log lagi)
2. Nota Bestari SPM (sebagai rujukan untuk mengisi jawapan dalam buku modul P.Islam)
3. Nota Poket 4 dalam 1  (buku hafazan untuk menghafaz ayat-ayat hafazan dan pengertiah istilah P.Islam)
4. Modul Jawi (latih tubi Jawi yang mengandungi keterangan jawi dan soalan jawi dalam PMR/SPM)
5. Modul Tajwid SPM (latih tubi tajwid berdasarkan sukatan P.Islam tkn 4-5)

Harga Buku Pakej PMR - RM26.00
Harga Buku Pakej  SPM - RM 28.00

Dengan harga buku pakej ini pelajar tak perlu lagi beli buku-buku P.Islam yang lain sehinggalah exam PMR atau SPM kerana kesemua buku-buku ini sudah mencukupi untuk keperluan pelajar. Pelajar PMR seelok-eloknya memiliki buku pakej ini bermula dari tingkatan 1 lagi dan pelajar SPM  memilikinya bermula dari tingkatan 4 lagi kerana ini akan menguntungkan pelajar. Semoga Pendidikan Islam akan terus cemerlang...


- Ke arah Memperkasakan Pendidikan Islam -