GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Monday, February 28, 2011

Gambar-gambar sekitar Bengkel Latih Tubi 2011

Sunday, February 27, 2011

Bengkel Soalan Pendidikan Islam PMR/SPM dan Tasawwur Islam SPM 2011

Alhamdulillah dengan kerjasama dan muafakat semua Juru latih Utama Pendidikan Islam dan Tasawur Islam PPD Kota Bharu, kami telah berjaya berkumpul di Bilik Qin, Hotel Renaissance untuk menyiapkan 3 set soalan Latih Tubi Pendidikan Islam PMR/SPM dan Tswr Islam SPM.

Bengkel yang berlangsung selama 3 hari ini amat memenatkan kerana pihak kami terpaksa memerah seluruh tenaga pemikiran , menganalisa dan membina soalan yang berkualiti demi untuk membantu anak-anak pelajar yang akan menduduki peperiksaan PMR dan SPM tahun ini.

Harapan kami agar bengkel ini berjaya menyediakan set-set soalan yang berkualiti dan menepati kehendak peperiksaan Pendidikan Islam dan tasawwur Islam tahun 2011..Semoga usaha ini akan diberi ganjaran oleh Allah SWT..dan tiada hasil kecuali kecemerlangan..