GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Wednesday, March 4, 2009

Doa amalan harian

Ayat Seribu Dinar- Surah At Talaaq : 2-3( Menghindari kesulitan / Mudah urusan)

Barangsiapa bertakwa kepada Allah niscaya dia akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberinya rezeki dari arah yang tiada disangka-sangkanya. dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang (dikehendaki)Nya. Sesungguhnya Allah Telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.


Surah Yusuf : Ayat 4 (Pelembut hati)

(Ingatlah), ketika Yusuf berkata kepada ayahnya: "Wahai ayahku, Sesungguhnya
Aku bermimpi melihat sebelas bintang, matahari dan bulan; kulihat semuanya
sujud kepadaku."


Surah Ta Ha : Ayat 1-2 (Pengikat Kasih sayang)

Thaahaa. Kami tidak menurunkan Al Quran Ini kepada mu agar kamu menjadi susah

(ayat tak dapat nak dipublishkan kerana masalah yang tak dapat dielakkan, so penulis nyatakan surah dan ayat sahaja)

Monday, March 2, 2009

Fadhilat Surah-surah Dalam Al Quran..

Selepas Ustaz Mohd Fakhrurrazi (Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kota Bharu - Unit Pendidikan Islam ) datang bagi ceramah di Semenza sempena Maulidur rasul baru-baru ini, beliau telah menerangkan beberapa potong ayat Al Quran yang patut menjadi amalan semua, maka ramailah cikgu-cikgu yang minta ayat-ayat terpilih itu ditulis dalam kertas. Untuk memudahkan amalan , sekarang ni saya sedang mengedit ayat-ayat tu.. Insyaallah akan dipamerkan di blog ini untuk sesiapa yang berminat..