GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Saturday, February 21, 2009

Buku NOTA BESTARI dan MODUL Pendidikan Islam terus mengorak langkah memberi khidmat kepada pelajar-pelajar di seluruh negara....

Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana buku-buku nota dan modul Pendidikan Islam yang disiarkan di blog ini dah semakin ramai peminatnya. Syukur kerana buku-buku Pendidikan Islam ini dapat dimanfaatkan oleh semua pelajar di Malaysia Timur dan Barat. Harapan besar penulis agar pengguna-pengguna buku ini akan dapat cemerlang PAI sama ada dalam PMR mahupun SPM.
Antara sekolah-sekolah luar Kelantan yang memesan buku Nota Bestari Pendidikan Islam ini ialah MCKK Kuala Kangsar, SDAR N.Sembilan, SMKA Segamat Johor, SMK Tuanku Abdul Rahman, SMK Hillcrest dan lain-lain. Buku Modul Pendidikan Islam pula telah ditempah untuk semua tingkatan oleh SMK Bandar Baru Sungai Buloh. Moga semuanya cemerlang dan terus cemerlang dalam mata pelajaran Pendidikan Islam..
Penulis juga berharap agar sekolah-sekolah yang mengetahui tentang buku Pendidikan Islam ini tolonglah sampaikan kepada sekolah-sekolah lain agar mereka juga dapat manfaat daripadanya.. Insya-Allah.
Ramai pengguna yang bertanya: Tahun 2009 buku-buku ni naik harga tak?? Jawapannya : Tidak . Alhamdulillah harganya kekal seperti dulu..dan insyaAllah penulis tidak bercadang untuk menaikkan harga kerana hasrat utama ialah supaya semua pelajar dapat manfaat daripadanya dan seterusnya cemerlang dalam mata pelajaran Pendidikan Islam. Malah setiap pesanan kos posnya adalah percuma..InsyaAllah berkat..... Tak lama lagi sebuah buku baru akan diterbitkan khusus untuk para pelajar iaitu berkenaan dengan erti sebenar pelajar cemerlang dan doa-doa untuk kecemerlangan...Sama-samalah kita tunggu kehadirannya...

Friday, February 20, 2009

Nama baru Blog ini : PAI BEST (Pendidikan Islam Best) .blogspot.com

Baru-baru ni seorang guru cemerlang SMKZ (1)telah mencadangkan supaya saya masuk bertanding Guru Inovatif 2009. Mulanya rasa tak nak sebab kurang sihat tapi oleh kerana nama telah diwar-warkan dalam mesyuarat sekolah..so tak dapat tidak kena masuklah jugak..
Nak mencari tajuknya pun satu hal dah la persediaannya dalam masa seminggu saja. nasib baiklah ada buku-buku modul tu. Guna yang tu lah. So dok tengah pilih-pilih tajuk jumpalah dengan PAI Best ..
Yang demikian .. saya nak uar-uarkan hari ini dengan rasminya bahawa nama blog ni telah ditukar kepada pai best.blogspot.com. sempena nama pertandingan Guru Inovatif peringkat PPDKB 2009 . Pai best tu maknanya Pendidikan Islam Best dalam erti kata lain Pendidikan Islam Mudah dan Menyeronokkan. Begitulah kalau nak tarik minat pelajar-pelajar kita ni. Maklumlah Pendidikan Islam ni belajarnya agak menjemukan kalau tidak ada inovasi....Justeru kena rajin-rajinlah reka dan cipta bahan-bahan yang menarik minat anak-anak murid tersayang..

Thursday, February 19, 2009

Olahraga Tahunan Sekolah SMK Zainab (1)

Hari ini 19 Februari 2009 (Khamis) merupakan hari olahraga tahunan SMK Zainab (1) kali ke 55. Majlis tamat pada jam 6.00 petang. Nampaknya puteri-puteri zainab ni memang semangat bersukan. Ada yang betul-betul macam atlit negara. Dua round pusing padang pun tak nampak penat. Baguslah macam tu. Islam menggalakkan umatnya bersukan kerana aqal yang cerdas berada pada tubuh yang sihat.

Sukan juga boleh mengukuhkan silaturrahim. Sambil-sambil tu boleh tambah dana persatuan atau kelab.Jual colek dan keropok goreng. Hai ..seronok betul. Boleh release tension . Baguslah tu. Tapi yang sedihnya tak dapat nak ambil gambar sebab talipon habis bateri. Kalau tak dah terpampang gambar atlit zainab hari ni. Cuma satu saja pesan ustazah, masa bersukan tu pakat-pakat jagalah aurat kita yang perempuan ni,aurat lengan , kaki dan rambut tu agak berleluasa juga nampaknya. Nak buat yang sunat , yang wajib mesti di jaga.. Tinggal yang wajib berdosa kan wahai puteri-puteriku tersayang.....

Wednesday, February 18, 2009

Soalan Ujian Tahap Kecekapan (1) Pendidikan Islam Tkn 1,2 & 4 sudah siap cetak!!

Perhatian kepada semua Ketua Panitia Pendidikan Islam di PPD Kota Bharu, sila datang ambil soalan UTK (1) Pendidikan Islam Tkn 1,2 & 4 di Unit Pendidikan Islam PPD Kota Bharu. Soalan tersebut boleh digunakan untuk Ujian Berasaskan Sekolah 1 (UBS 1) nanti. Pastikan soalan tak bocor. Kalau bocor tak ada keesahannya.