GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Tuesday, September 29, 2009

Gambar-gambar menarik sekitar Majlis Kesyukuran di Semenza

Tarikh : 29 September 2009 (Selasa)
Tempat : Dewan Semenza
Masa : 11.00 pagi - 3.00 petang
Objektif :
1. Melahirkan rasa syukur atas kurniaan tuhan sempena Pengiktirafan Sekolah Kluster Kecemerlangan Fasa 3
2. Memupuk silaturrahim yang berpanjangan antara semua ibu bapa, masyarakat sekitar dan warga sekolah
3. Memberi semangat dan dorongan kepada semua warga sekolah agar lebih teruja demi memantapkan kecemerlangan sekolah


Monday, September 28, 2009

Esok Majlis Kesyukuran 2 dalam 1 di SMK Zainab (1) !!

Syukur kerana dengan limpah dan nikmat dari Allah SWT Semenza sekali lagi dapat mengadakan majlis Kesyukuran 2 dalam 1 esok iaitu Kesyukuran kerana mendapat Anugerah Sekolah Kluster Kecemerlangan dan Majlis Jamuan Hari Raya. Majlis bermula pada jam 1.00 tengah hari. Semua pegawai JPN, pegawai PPD, sekolah-sekolah sekitar, masyarakat sekotar, ibu bapa dan pelajar dijemput hadir. 3 ekor lembu akan dikorbankan.

Segala perbelanjaan jamuan adalah hasil kerjasama semua warga Semenza yang terdiri daripada pentadbir, guru dan pelajar. Permuafakatan beginilah yang dianjurkan oleh Islam. Pakat-pakat menyumbang akhirnya dapat menyembelih 3 ekor lembu..Sumbangan bukan hanya berupa wang tetapi juga berupa gula, bawang, santan, beras, buah-buahan dan kueh raya... Para pengunjung PAI BEST dijemput beramai-ramai ke Semenza esok...Jumpa di sana..