GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Friday, May 4, 2012

Pesanan Penaja: Bayaran buku jangan lah terlebih ya..

Salam kepada semua pelanggan2 buku2 Pendidikan Islam di Pai Best .

Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT kerana sejak akhir2 ini makin ramai pelanggan Guru Pendidikan Islam yang berminat dengan buku2 Nota dan Modul Pendidikan Islam di blog ini. Ramai jugak yang order buku Pakej Pendidikan Islam PMR dan SPM. Dan tak kurang jugak yang telah menempah lebih awal buku Fokus Bestari Pendidikan Islam PMR dan SPM serta Tasawwur Islam SPM (buku berbentuk latih tubi soalan2 yang telah dianalisa). Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pelanggan yang telah menempah buku2 tersebut.

Namun begitu, ada beberapa masalah yang rasanya perlu dinyatakan di sini berkenaan dengan bayaran buku2 tersebut.. Ada pelanggan yang order terus bayar (tahniah saya ucapkan kerana tidak berhutang)  dan ada jugak yang bayar bertangguh ... yang sedihnya bila diberi peluang bayar bertangguh ni maka berlakulah penangguhan yang terlalu panjang sehingga ada sesetengah pelanggan menjelaskan bayaran hinggalah akhir tahun...sedih betul rasanya sebab amat2 menyusahkan... Harap2 pelanggan yang baru nak buat order boleh selesaikan bayaran2 buku sesegera yang mungkin...

Satu lagi masalah bila ada pelanggan yang bayar terlebih..susah hati betul saya...kalaulah bayaran tu dihalalkan okay la jugak tapi kalau GPI tak kata halal atau tidak maka saya terkial2 la usahakan utk bayar balik semula lebihan wang tersebut (macam LHDN pulak) . Sebaiknya bayarlah ikut harga yang telah di beritahu ya..sebab kadang2 kita ni pelupa..hajat nak bagi semula baki tapi kadang2 terlupa jugak... So utk permudahkan urusan selepas ni saya akan cuba bundarkan bayaran kepada puluh yang terdekat supaya GPI pun senang..dan kalau masih ada lebihan saya akan ambik keputusan mendermakan wang tersebut kepada masjid atas nama GPI tersebut. Rasanya kena paksa seruju lah sebab saya tak suruh bayar lebih...

Insyaallah bulan Jun ini buku Fokus Bestari Pendidikan Islam akan siap cetak..dan sesiapa yang telah membuat tempahan saya akan uruskan pengeposan dengan segera dan harap2 bayaran pun dapat disegerakan ya.. Harapan kami pihak JU Pendidikan Islam PPDKB ialah semoga hasil usaha kami yang tak seberapa ini akan dapat membantu calon2 Pendidikan Islam mencapai kecemerlangan dalam PMR dan SPM 2012 ini..Insyaallah..

Monday, April 30, 2012

Bengkel Soalan Pra Pendidikan Islam PMR / SPM 2012

Tarikh : 22-24 April 2012 (Ahad-Selasa)
Masa : 8.00 pagi - 4.00 petang
Tempat : Bilik Mesyuarat , Aras 2, PPD Kota Bharu

Soalan pra merupakan soalan yang akan dilaksanakan seminggu sebelum peperiksaan PMR dan SPM yang sebenar. Antara soalan yang di gubal oleh panel soalan PPDKB ini ialah soalan Pendidikan Islam PMR, Pendidikan Islam SPM, Bahasa Arab PMR dan Tasawwur Islam SPM.

Soalan yang digubal oleh JU Pendidikan Islam PPDKB ini telah dianalisa dengan begitu teliti oleh para Jurulatih Utama.. Semoga segala usaha para Jurulatih utama akan membuahkan hasil yang lebih baik daripada tahun2 lepas..Insyaallah..

Antara gambar2 menarik sepanjang bengkel..


Terima kasih kepada semua juru latih utama PPD Kota Bharu atas keikhlasan anda menyumbangkan tenaga demi untuk meningkatkan prestasi Pendidikan Islam 2012