GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Tuesday, April 14, 2009

Kem Penghayatan Solat Siri (1) 2009 di Semenza

Belum habis lagi penat memerah otak di Langkawi, dapat pulak satu tugasan iaitu Kem Penghayatan Solat siri (1) di SMKZ1. Oleh kerana arahan PK HEM terpaksalah akur.. So buatlah kertas kerja sedikit dan hulurkan kepada PIBG dan CC sekolah untuk dapatkan peruntukan (kalau adalah ex zainabians kat luar tu yang nak hulur-hulurkan sumbangan untuk sponsor kem ini boleh lah hubungi ustazah ya..amatlah dialu-alukan kerana kami amat-amat memerlukan bantuan kewangan untuk membina modal insan beriman dan bertaqwa dalam kalangan puteri-puteri semenza) Kem ini akan diadakan beberapa siri ..mungkin 10 siri kerana sambutan amat menggalakkan..Esok insyaallah ada perjumpaan dengan AJK BAKTI selaku Fasilitator Kem...Mudahnya kerja..BAKTI memang banyak membantu jawatankuasa Penghayatan Islam di Semenza. Alhamdulillah.

Seminar dan Bengkel Soalan Pendidikan Islam dan Tasawwur Islam di Langkasuka , Langkawi anjuran Unit Pendidikan Islam PPD Kota Bharu

Pada 8 - 10 April 2009 baru-baru ini satu seminar dan bengkel soalan telah diadakan di Hotel langkasuka, Langkawi. Alhamdulillah bengkel ini berjaya di laksanakan dengan gabungan tenaga 10 orang JLU Pendidikan Islam PPD Kota Bharu beserta bos Tn Hj Mohd Fakhrurrazi. Matlamat kami ke sana ialah untuk membina soalan Pertengahan Tahun PAI dan TI. Insyaallah akan siap di edit dan cetak awal bulan Mei nanti. Eloklah tu sebab exam Pertengahan Tahun lebih kurang pertengahan Mei. Walaupun penat tapi hati kami puas kerana dapat menyediakan soalan yang bermutu dan selaras untuk sekolah-sekolah menengah di PPD Kota Bharu. Disamping itu juga dapat memberi kemudahan kepada GPI di PD Kota Bharu.
GPI sekolah rendah pun turut sekali dengan rombongan kami kerana terlibat dengan bengkel latih tubi soalan sekolah rendah . Masa di Langkawi baru-baru ini, banyak gambar-gambar semasa berbengkel yang diambil, tapi nasib tak baik hanya beberapa keping gambar aje yang okay.. itupun masa tengah nak naik feri .. yang lain semuanya ko ..masuk virus..