GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Saturday, May 23, 2009

HARI KELUARGA SEMENZA

Dalam kesibukan tugas dan pelbagai program sekolah , Badan Kebajikan Staf Semenza masih lagi mampu merancang Hari keluarga untuk semua staf di Semenza . Hari keluarga Semenza diadakan pada hari ini 23 Mei 2009 di Perdana Resort. Kebetulan pula SMK Mulong dan SMK Kubang Kerian (2)pun mengadakan hari keluarga di sana.
Antara objektif hari keluarga SMK Zainab (1) ialah untuk relaks minda guru dan eratkan silaturrahim antara sesama ahli dan keluarga ahli semenza disamping memupuk sifat bantu membantu sesama ahli untuk menjayakan hari keluarga tersebut.
Yang paling seronok ialah kanak-kanak kerana pelbagai aktiviti sukaneka diadakan disamping hadiah menarik yang disediakan . Begitu juga dengan cabutan bertuah. Hampir semua ahli bertuah kerana hadiah cabutan bertuah disediakan banyak sekali.


Acara berebut kerusi kanak-kanak memang tak dapat dipisahkan dalam hari Keluarga.

Makan bersama-sama disamping mengeratkan silaturrahim antara keluarga ahli

Terpaksa beratur untuk mendapatkan makanan. namun begitu keseronokan dapat dirasakan

Pengetua SMK Zainab(1) nak tarik sendiri 'teh tarik'. Ada gaya juga ya..

Cikgu Jeffri sedang menerima hadiah cabutan bertuah

Keluarga tersayang

Berebut coklat anak-anak . Cepat-cepat ..jangan bagi orang lain dapat.

Pertandingan Kaum Ibu - Cucuk manik

Friday, May 22, 2009

Hari Guru di SMK Zainab (1)

Pada minggu lepas Semenza mengadakan hari guru peringkat sekolah. Banyak aktiviti guru dan murid diadakan yang dapat mengeratkan silaturrahim dan kemesraan antara keduanya. Antara aktiviti tersebut ialah cucuk benang , teh tarik, gubahan,kupas kulit bawang, kreativiti belit tudung dan lain-lain. Disamping itu ada juga slot anugerah guru cemerlang bulanan dan tokoh guru semenza 2009.