GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Saturday, October 17, 2009

Jamuan Akhir Tahun dan Penyampaian Sumbangan Untuk JLU P.Islam, BAK dan T.Islam PPDKB

Setelah hampir setahun bertungkus lumus menjalankan tugas sebagai Juru Latih Utama (ada orang kata Juru Letih) , maka sampailah masanya semua JLU diraikan. Dalam satu majlis jamuan ringkas yang diadakan pada 15 Oktober lalu ,semua JLU dijemput dan diberikan sedikit saguhati atas segala sumbangan yang telah mereka berikan kepada seluruh sekolah di bawah PPDKB sepanjang tahun 2009. Gabungan mantap semua JLU Unit P.Islam PPDKB dalam menjayakan semua program terutama sekali dalam bengkel pembinaan soalan dan bengkel teknik menjawab soalan ini amat-amat dihargai dan disanjungi.

Dalam ucapan aluan ringkas yang disampaikan oleh Ketua Unit Pendidikan Islam PPDKB iaitu Tuan Hj Mohd Fakhrurrazi banyak menekankan tentang kerjasama yang amat mantap yang telah ditunjukkan oleh semua JLU dalam semua program yang dijalankan. Beliau berharap agar kerjasama ini akan terus berkekalan demi untuk memartabatkan mata pelajaran P.Islam, BAK dan juga T.Islam. Beliau juga berharap agar tahun depan lebih banyak lagi program yang akan dilaksanakan demi untuk membantu meningkatkan lagi prestasi ketiga-tiga mata pelajaran tersebut.

Majlis ini juga dihadiri oleh Ketua Operasi Unit Pendidikan Islam (Menengah) iaitu Tuan Hj Mohd Radzi bin Omar. Kehadirannya memeriahkan lagi majlis ini. Harapan kami semua agar team yang kami bina ini akan terus bergabung tenaga untuk memartabatkan lagi mata pelajaran Pendidikan Islam di seluruh Malaysia...Insyaallah.

"Ke arah Memperkasakan Pendidikan Islam"


Friday, October 16, 2009

Majlis Anugerah Stimulan SPM / STPM 2009

Majlis Anugerah Stimulan SPM/STPM telah diadakan pada hari Khamis (15 Oktober) di Dewan Semenza . Seramai 10 orang pelajar SPM telah mendapat anugerah Dulang Mas kerana mendapat keputusan tertinggi keseluruhan A bagi semua mata pelajaran SPM. Tahniah kepada pelajar-pelajar cemerlang.

Sunday, October 11, 2009

Syukur!! Usaha Berbaloi...

Peperiksaan Pendidikan Islam PMR dah pun selesai... Soalannya agak mencabar jugak walaupun nampak mudah..Tapi bagi pelajar yang cemerlang dan suka dengan soalan KBKK memang terasa amat mudah namun begitu bagi pelajar yang lemah dalam KBKK rasanya susah jugak nak skor tu.. Rasa tak sabar-sabar nak tengok macam mana pemarkahannya.

Anyway.. setelah dianalisa oleh beberapa orang JLU Pendidikan Islam PPDKB ,didapati buku soalan Latih tubi Pendidikan Islam PMR (Ramalan) banyak membantu pelajar. Lebih kurang 50 % soalan yang terdapat dalam buku tu keluar.. Alhamdulillah..Ini yang nak dengar ni. Kalau pelajar cakna dengan buku tu kan best...soalan yang keluar tu soalan yang dah pun dibuat latih tubi.

Insyaallah tahun depan para JLU PPDKB akan cuba buat soalan latih tubi ni lebih awal lagi supaya dapat memudahkan pelajar menghadapi peperiksaan...Syukurlah..kerana usaha kami selama ini berbaloi..