GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Saturday, April 25, 2009

Keindahan Ciptaan Allah - Gunung Kinabalu

Sebaik sahaja selesai menyunting soalan (penat pun masih belum hilang lagi) penulis terus terbang ke Sabah untuk menikmati keindahan Gunung Kinabalu di Kundasang di samping relaks minda. Sebaik sahaja melihat gunung Kinabalu yang tersergam indah di depan mata, kepenatan bekerja dan memerah otak hilang dengan sendirinya. Betapa hebatnya ciptaan Allah..

Soalan Pendidikan Islam dan Tasawwur Islam untuk Peperiksaan Pertengahan Tahun 2009

Syukur kepada Allah kerana dengan Inayah dan HidayahNya Unit Pendidikan Islam PPDKB telah berjaya mengeluarkan set soalan PAI dan TI untuk pertengahan tahun ini. Soalan ini hanya melibat soalan tkn 1,2,dan 4 sahaja memandangkan Sektor Pendidikan Islam JPN telah mengeluarkan soalan tkn 3 dan 5. Suntingan terakhir soalan-soalan ini telah dibuat pada 22 - 23 April baru-baru . Dan soalan-soalan tersebut akan mula di cetak pada 26 atau 27 April nanti. Insya-Allah.
PPD Pasir Puteh dan PPD Machang juga sama-sama menempah soalan ini untuk daerah masing-masing.

Wednesday, April 22, 2009

Lagi gambar-gambar menarik di kem Penghayatan Solat Siri (1) SMK Zainab (1)


Aktiviti Stesyen yang di kendalikan oleh Ustaz dan Ustazah SMK Zainab (1) mencabar kebolehan peserta terutama sekali bacaan doa qunut, doa selepas solat, dan pergerakan solat.Gambar-gambar di Kem Penghayatan Islam Siri (1) di SMK Zainab 1

Tarikh : 16-17 April 2009 (Khamis - Jumaat)
Tempat : Asrama Puteri SMK Zainab (1)
Peserta: 51 orang
Fasi : 16 orang AJK BAKTI
Objektif:
o Menanamkan rasa cinta kepada Allah dan Rasul
o Mendedahkan pelajar cara untuk melaksanakan solat dengan berkualiti
o Mendidik pelajar supaya sentiasa berdisiplin
o Menyemaikan sifat suka melaksanakan solat dalam kalangan pelajar


Selesai solat Asar berjemaah

Sesi pendaftaran dan penempatan dorm

Ustazah Raja Haryati menyampaikan tazkirah tentang kepentingan bersuci kepada peserta

Penjelasan terperinci yang telah disampaikan oleh Ustazah Raja Haryati tentang kewajiban dan cara-cara bersuci bagi perempuan banyak memberi ilmu-ilmu yang baru tentang bersuci kepada peserta.