GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Saturday, December 4, 2010

Kenaikan harga buku2 GLA & Modul Pendidikan Islam Tkn 1 - 5 cetakan baru tahun 2011.

Dengan dukacitanya dimaklumkan bahawa harga buku2 GLA & Modul P.Islam Tingkatan 1 - 5 terpaksa dinaikkan daripada RM7 kepada RM8 memandangkan harga percetakan dan kos pos yang terus meningkat sekarang. Namun begitu kos pos untuk pelanggan akan terus kekal percuma (ditanggung oleh pihak pembekal).
Harap maklum.

Tuesday, November 30, 2010

Alhamdulillah...

Semua calon Pendidikan Islam seluruh negara telah selamat menduduki peperiksaan Pendidikan Islam hari ini. Ada calon yang dapat jawab . ada yang agak frust sedikit (boleh jawab tapi tak berapa puashati) .. biasalah macam tu .. boleh jawab ke tidak bergantung atas usaha masing2.

Cuma ada sedikit terkilan la di sini sebab soalan yang tak pernah keluar dan disoal selama ini..tiba disoal iaitu berkaitan dengan hukum wakaf, hukum ra dan hukum mad lazim kalimi musaqqal dan mad lazim kalimi mukhaffaf... Justaeru rasanya semua Guru pendidikan Islam perlu perihatin dan cuba rujuk kembali buku huraian sukatan pelajaran Pendidikan Islam kita kerana kesemua tajuk2 tu ada terdapat dalam buku huraian sukatan tersebut cuma ianya tidak diambil peduli..

Mulai tahun depan kena perkasakan semua hukum Ra, Hukum Wakaf dan Mad2 Lazim.....