GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Wednesday, December 28, 2011

Analisa Pendidikan Islam PMR 2011 di SMKZ1.

Assalamualaikum kepada para pengunjung blog Pai Best !! Lama betul tak buka blog since awal cuti baru ni..Nak ulas sikit pasal result Pendidikan Islam PMR baru ni.. ada sesetengah sekolah result naik tapi tak seberapa sangat dan ada sesetengah tu pulak merudum.. termasuklah sekolah saya SMKZ1..
Yang menghairankan  kebanyakan pelajar begitu happy kerana semua soalan2 yang dibuat latih tubi sebelumnya telah keluar dalam exam..so mereka rasa bahawa mereka dapat menjawab soalan dengan baik..cikgu pun bukan main happy lagi sebab dapat membantu pelajar yakin diri dalam menjawab soalan....Tut2 result yang keluar agak kurang membanggakan.. daripada 202 orang calon hanya 162 sahaja yang dapat A, 38 orang B dan 2 orang C. Manakalah CGPA hanya 1.21 sahaja berbanding dengan tahun lepas 1.14... Apa sebenarnya yang telah berlaku..? Adakan gred markah Pendidikan Islam dinaikkan? Atau pelajar yang over confident sehingga result jatuh begitu teruk sekali.?
Apapun pada saya ini merupakan satu ujian yang menyebabkan saya perlu muhasabah diri dan mengatur strategi seterusnya untuk Pendidikan Islam PMR pada tahun hadapan . Manakala bagi pihak sekolah pula menganggap bahawa ini adalah faktor  pelajar sendiri di mana rata2 pelajar gagal untuk mencemerlangkan diri dalam kebanyakan subjek..hanya 3 subjek sahaja yang meningkat prestasinya di sekolah saya......yang lainnya merosot..Wallahuaklam,. mudah2an tahun depan akan ada perubahan .. insyaallah.