GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Tuesday, November 24, 2009

Syukur Alhamdulillah !!

Peperiksaan SPM mata pelajaran Pendidikan Islam baru sahaja selesai petang tadi.Apa yang saya dapat lihat ialah wajah-wajah keriangan dalam kalangan pelajar sebaik sahaja keluar dari dewan peperiksaan.."Ustazah..banyakla soalan dalam buku latih tubi tu yang keluar.." kata seorang pelajar. "Alhamdulillah, syukur..mudah-mudahan awak semua dapat A1" itu saja yang dapat saya ucapkan.

Saya pun apalagi balik rumah terus buat analisa soalan-yang telah keluar..betul jugak kata pelajar tu...soalan ramalan dalam buku Latih Tubi yang dikeluarkan oleh kumpulan JLU PPDKB memang banyak membantu mereka.. Alhamdulillah sekali lagi..walaupun soalannya tidak seratus peratus menyerupai soalan sebenar dalam exam namun dengan adanya buku tersebut pelajar nampaknya lebih berkeyakinan dalam menjawab soalan..Syukur sekali lagi..kerana semua ini adalah inayah daripada Allah swt kepada kami semua..usaha kami memang berbaloi..

Insyaallah tahun depan kami akan cuba mengeluarkan buku tersebut lebih awal lagi..Inilah sahaja usaha yang dapat kami lakukan demi membantu para pelajar serta memperkasakan lagi mata pelajaran Pendidikan Islam. Berdebar-debar jugak menunggu keputusan peperiksaan yang bakal diumumkan bulan Mac/April nanti.. Mudah-mudahan semua pelajar berjaya dengan cemerlang..Insyaallah.

Monday, November 23, 2009

Perancangan Aktiviti JLU Pendidikan Islam PPDKB 2010

PERANCANGAN PROGRAM JLU PENDIDIKAN ISLAM PPD KOTA BHARU TAHUN 2010

1 Bengkel Soalan Ujian Tahap Kecekapan (Tkn 1-5)
2 Bengkel Soalan Pertengahan Tahun (Tkn 1,2 dan 4)
3 Bengkel Buku Soalan Latih Tubi (Ramalan)
4 Seminar Teknik Menjawab Soalan Pendidikan Islam PMR / SPM dan Tasawwur Islam
5 Bengkel Soalan Pra Pendidikan Islam / Tasawur Islam
6 Seminar Skor A Pendidikan PMR / SPM
7 Jamuan Akhir Tahun 2010

Mudah-mudahan segala yang dirancang akan terlaksana untuk tahun 2010 .. Insyaallah