GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Friday, October 7, 2011

Buku Risalah Doa Kecemerlangan Untuk Panduan PelajarAlhamdulillah kerana akhirnya buku kecil ini dapat diterbitkan dengan edisi yang terbaru bagi tahun 2011.

Antara kelebihan buku kecil ini ialah memberikan motivasi kepada pelajar bagaimana untuk menjawab soalan2 dalam peperiksaan dan doa2 pilihan yang bersesuaian dengan pelajar. Buku ini juga mengandungi doa untuk mudah menghafaz dan mengingat selain daripada wirid , doa dan cara solat2 sunat, solat hajat dan istikharah.

Buku ini amat sesuai dijadikan hadiah kepada pelajar2 yang cemerlang dan bahan bacaan kepada pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan..Semoga ianya dapat memberi manfaat yang terbaik kepada semua golongan sama ada ibu bapa, guru dan juga pelajar..

Tuesday, October 4, 2011

Alhamdulillah!!! Banyak soalan ramalan Pendidikan Islam PPDKB keluar !!

Alhamdulillah ! Tidak sia2  usaha Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB sepanjang tahun 2011 ini kerana kebanyakan soalan2 yang diramalkan keluar.

Soalan2 tersebut di buat dalam tiga penjuru iaitu Soalan Fokus Pendidikan Islam PMR., Soalan Cakna Potensi dan Soalan Pra Pendidikan Islam.

Lebih kurang 75 % soalan2 yang terdapat dalam soalan Pendidikan Islam PMR 2011 ini ada dalam ketiga2 soalan ramalan tersebut...satu kejayaan yang amat cemerlang dicapai oleh para JLU Pendidikan Islam PPDKB..

Tahniah dan syabas kepada semua panel2 soalan dan harapan kami agar tahun depan sekali lagi JLU PPDKB akan dapat membantu pelajar dengan soalan2 tersebut dan mencipta sejarah tersendiri...