GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Sunday, August 2, 2009

Widgets

PENAT DAN SIBUK ....TAPI PUAS HATI..

Tiap hari ada je buku yang kena diuruskan sama ada pos atau hantar ke sekolah..rasa macam tak sempat nak fikir benda lain..Tapi walaubagaimanapun customers first. Latih tubi Pendidikan Islam PMR dah nak habis. Dah tak cetak yang baru dah.. Kira siapa cepat dia dapatla...Tapi kalaulah permintaan tu banyak sangat bolehlah bagi pertimbangan untuk ulang cetak.

Harap-harap ramalan yang dibuat oleh para JLU Pendidikan Islam PPD Kota Bharu mengena..bolehlah tolong pelajar-pelajar cemerlang dan seterusnya memperkasakan Pendidikan Islam dan GPI nya Insyaallah..

Ada orang kata soalan tak dak kualiti...(tak payah layanla...sebab manusia memang macam tu..bab komen no satu tapi bab nak buat tu ....tau2 sendiri lah ya... Kalau nak tunggu depa buat sampai bila pun tak buat..yang eloknya kalau tak lengkap..lengkapkan. Kalau silap..perbetulkan. Kalau tak tau..ajarkan..bukannya dok komen di belakang..). Masa buat GLA (Modul PAI) di sekolah lama dulu pun ada orang kata ; kalaulah macam ni..semua orang boleh buat.. (tapi tengok2 subjek lain tak da pun yang buat . Yang pastinya P.Islam terus mantain dengan kecemerlangannya walaupun ianya adalah subjek yang paling pelajar tak minat ... Alhamdulillah )

Biar apapun orang kata....kita kena teruskan jua.. demi untuk mengangkat martabat Pendidikan Islam ( kalau kita tak martabatkan , siapa lagi yang nak martabatkan) ...jangan tunjukkan kelemahan kita ... Kita buat sehabis upaya...kesilapan tetap ada...kerana kita manusia biasa tapi buat post mortemla... dan berjaya atau tidak itu adalah urusan Allah SWT...bukannya kerja kita. Allah suka kepada orang yang berusaha )....tapi
Kita hanya berusaha dan Allah yang menentukannya..

(N3 ni ditulis kerana ingat kisah-kisah lama di sekolah lama...begitu banyak cabaran dan sindiran....tapi alhamdulillah MODUL PAI - GLA kekal sampai hari ini dan di guna pakai di beberapa buah sekolah di seluruh Malaysia dan ada juga beberapa orang GPI di sekolah Kelantan yang cuba buat sama Modul ini dengan mengikut cara masing-masing.. Kan itu satu kemajuan....Alhamdulillah)

KE ARAH MEMARTABATKAN PENDIDIKAN ISLAM

2 komentar:

  1. Semakin hujung tahun, semakin berdebar guru dan ibu bapa, si anak 'selamba' sahaja ...

    ReplyDelete
  2. bila dapat result exam ..barulah sedar..

    ReplyDelete