GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Sunday, February 21, 2010

Widgets

Bengkel Soalan Ramalan P.Islam dan T.Islam 2010

Syukur kepada Allah kerana bengkel ini dapat diadakan dengan lebih awal. Bengkel ini diadakan di Dewan Sepat, Hotel Ridel selama 3 hari bermula pada 21 - 23 Feb 2010. Soalan yang disediakan sebanyak 3 set dan akan siap lebih awal. Insyaallah para pelajar dan guru akan dapat memiliki buku soalan ramalan ini sebaik sahaja habis sukatan pelajaran di sekolah, mungkin awal bulan Jun nanti.
Seramai 14 orang JLU P.Islam dan T.Islam bertungkus lumus menganalisa dan membincangkan soalan-soalan yang bakal keluar pada tahun 2010 nanti Mudah-mudahan apa yang dibincangkan oleh mereka akan menghasilkan soalan ramalan yang terbaik-Insyaallah.
Tahun lepas soalan ramalan Bestari PMR keluar lebih kurang 30 - 40 % manakala Soalan Ramalan SPM kertas 2 keluar lebih kurang 80 %. Yang SPM kertas 1 tu susah betul nak diramalkan. Rasanya adalah dua tiga soalan yang keluar.
Inilah sahaja yang dapat kali laksanakan demi untuk kepentingan para pelajar dan juga demi untuk memperkasakan Pendidikan Islam. Mudah-mudahan prestasi pelajar 2010 ini akan lebih meningkat lagi.Insyaallah.1 komentar:

  1. bagaimanakah untuk mendapatkan atau mendownload soalan ramalan tasawwur islam spm 2010 secara online?

    ReplyDelete