GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Wednesday, November 26, 2008

Widgets

Berkorban Hari Raya kerana Allah swt.

Raya Korban (Aidil Adha) dah semakin hampir tak berapa hari lagi. Lembu-lembu pun dah terasa berdebar-debar bersedia untuk dijadikan korban Raya.Agaknya lembu-lembu pun berfikir siapalah yang nak korbankan aku ni. Tapi yang peliknya tak ramai orang berfikir dan berkira-kira untuk berkorban kerana Allah kerana saban tahun ketika hampir raya korban maka banyaklah pula orang yang merancang untuk shopping peralatan sekolah anak-anak. Lalu terlepaslah korban lembu.

Kalau nak korban memang selalu tak cukup budget . Tapi kalau kita ingatlah korban tu kerana untuk mendapatkan keredhaan Allah dan ganjaran besar daripadaNya , rasanya budget yang tak cukup pun masih boleh dicukupkan. Kerana rezeki yang Allah berikan kepada kita apa salahnya kalau kita sedekahkan sedikit kepada orang-orang miskin yang memerlukan . Kan bahagia mereka... sebagaimana sabda Rasulullah SAW yang bermaksud;

"Tidak dibolehkan irihati , kecuali pada dua perkara : Irihati pada seorang yang mengetahui isi Al Quran dan selalu dijadikan pedoman hidupnya, dan irihati kepada seorang lagi yang diberikan kekayaan harta, lalu sentiasa dikeluarkannya untuk kebaikan".

Yang demikian, marilah kita berlumba - lumba melakukan kebaikan sebagaimana yang diajar oleh Islam.

0 komentar: