GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Thursday, January 29, 2009

Widgets

Tingginya Gua Thur..


Gua Thur ( dalam gambar - kemuncak bukit yang tertinggi ) ialah gua di mana Rasulullah saw dan Saidina Abu Bakar As Siddiq transit semasa berhijrah ke Madinah. Bila saya melihat gua Thur saya tak dapat nak gambarkan bagaimanalah Rasulullah dan S. Abu Bakar mendakinya sementelah anak gadis Saidina Abu Bakar iaitu Asma binti Abu Bakar yang comel lote mendaki Jabal Thur untuk menghantar makanan kepada Rasulullah saw dan bapanya . Inilah yang dikatakan mujahadah dalam perjuangan Islam. Cuba gambarkan kita berada di tempat Asma'.... Boleh ke kita naik ke Gua Thur ???Rasanya tak termampu nak buat sebagaimana yang dibuat oleh Asma'. Subhaanallah..Cuba kita muhasabah diri takat mana mujahadah kita sebagai orang Islam ?? Kalau nak banding dengan zaman Rasul dahulu rasanya bagaikan langit dan bumi..Justeru syukurilah nikmat Allah dengan sebaik-baiknya ... Allahu Akbar..

0 komentar: