GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Sunday, March 29, 2009

Widgets

Program Usrah Asrama Puteri Semenza Memantapkan Rohani Murid

Tahun 2009 merupakan tahun bersejarah bagi Jawatankuasa Penghayatan Islam dan Takmir Musalla di SMK Zainab (1) kerana berjaya merancang dan melaksanakan usrah di asrama Puteri Semenza. Semua murid asrama terlibat dalam usrah ini. Usrah asrama ini mendapat bimbingan daripada 30 orang naqibah yang telah dilantik dan diberi bimbingan khas oleh guru-guru Pendidikan Islam di Semenza. Naqibah yang terlibat dalam memberikan usrah ini juga adalah AJK BAKTI Semenza yang telah dilantik oleh Jawatankuasa PITM (Penghayatan Islam dan Takmir Musalla) baru-baru ini.
Program Usrah ini berjalan selama 1 jam dan membincangkan topik-topik yang berkaitan dengan kehidupan murid yang telah disusun khas oleh Biro Usrah dan Tarbiah iaitu Ustazah Raja Haryati bt Raja Ahmad .
Objektif Usrah ialah:
1. Mengeratkan silaturrahim sesama murid.
2. Memantapkan ilmu dan amal Islami dalam kehidupan murid.
3. Melahirkan murid yang berkeyakinan dan jati diri.
4. Melahirkan modal insan yang beriman, bertaqwa dan cemerlang dunia akhirat.

Gambar-gambar sepanjang perjalanan usrah pertama di asrama Puteri Semenza pada 28 Mac 2009 (Sabtu)
1 komentar:

  1. 20 aktiviti & Permainan Percuma Usrah/LDK di creativesifu.blogspot.com

    ReplyDelete