GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Friday, April 3, 2009

Widgets

2 Puteri Maahad Muhammadi (P) menjadi kebanggaan pelajar seluruh Malaysia..

Setinggi-tinggi tahniah kepada adik Nik NurMadihah yang telah berjaya mencapai kejayaan gemilang 20 A (191A dan 12A)dalam SPM baru-baru ini. Begitu juga dengan adik Siti fatimah yang menjadi pelajar cemerlang kebangsaan pada tahun 2007 . Kejayaan mereka juga merupakan kejayaan semua guru di Maahad Muhammadi (P). Di sini jasa guru tidak boleh dilupakan dengan begitu sahaja kerana tanpa dorongan guru, mungkin murid tersebut tidak berupaya untuk terus cemerlang..terutama sekali bantuan daripada Papa Li (Cikgu Razali) yang telah membantu menolong Nik dari segi kewangan.
Namun begitu saya amat bangga kerana kedua-dua calon cemerlang Kebangsaan dua tahun berturut-turut adalah dari sekolah Maahad Muhammadi (P)- sekolah lama saya. Apa yang saya perhatikan kejayaan kedua-dua pelajar di atas adalah kejayaan yang sebenarnya complete dan sempurna dari segi rohani dan jasmani kerana subjek-subjek yang mereka pelajari merangkumi subjek duniawi dan ukhrawi. Tambahan lagi corak pendidikan di MMP adalah berdasarkan keislaman dan mementingkan pembentukan sahsiah mulia.
Apa yang penting pada masakini ialah kita ingin melahirkan pelajar yang cemerlang dari segi akademik dan dalam masa yang sama terpuji dari segi sahsiahnya. Kebanyakan pelajar hanya cemerlang akademik tetapi sahsiah belum tentu. Kadang-kadang solat pun tidak cukup lima waktu..
Justeru saya harap agar MMP akan dapat melahirkan pelajar sebegini lebih ramai lagi pada masa depan..InsyaAllah dan sterusnya menjadi contoh kepada sekolah-sekolah yang lain di seluruh Malaysia .

"AKHLAK CEMERLANG AKADEMIK GEMILANG"

2 komentar:

  1. assalamualaikum ustazah,
    saya ex-student SMZ (spm tahun 1994, saya promote blog ni kat blog ex-students smz ye...
    http://semenza90s.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam.. maaf ya lambat respon. baru lepas perah otak buat soalan kat Langkawi. Eloklah kalu nak nak promote kat blog lain.Boleh ramaikan lagi kenalan ..Ustazah baru saja di SMKZ1 tapi seronok betul dengan student SMKZ1 ni sebab semuanya puan.. senang nak dekati..

    ReplyDelete