GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Thursday, December 19, 2013

Widgets

Buku Nota Terancang Pendidikan Islam Keluaran Terbaru...GLA dan PBS 2014.. 2 dalam 1Alhamdulillah...berkat kesabaran memahami dan meneliti kehendak2 PBS Pendidikan Islam, maka tiga buah buku Pendidikan Islam 2 dalam 1 iaitu nota terancang (GLA) dan Peperiksaan Berasaskan Sekolah (PBS) telah berjaya disiapkan..insyaallah akan menemui anda semua awal tahun depan. Buku2 tersebut ialah :
- GLA dan PBS Tingkatan 1
- GLA dan PBS Tingkatan 2
- GLA dan PBS Tingkatan 3

Buku 2 dalam 1 ini mengandungi nota terancang sukatan Pendidikan Islam Tingkatan 1 , 2 dan 3 beserta dengan band-band dan cadangan instrumen yang boleh digunakan untuk merealisasikan PBS Pendidikan Islam. Ianya akan memudahkan pelaksanaan PBS di sekolah. Murid dapat menjadikan buku ini sebagai buku nota dan guru juga boleh menggunakannya sebagai panduan dalam melaksanakan PBS dengan lebih efisen lagi..InsyaAllah.

Harapan saya agar buku ini akan memberi manfaat kepada guru dan juga pelajar dalam merealisasikan kehendak Kementerian Pelajaran Malaysia dalam Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia iaitu memaksimumkan keberhasilan murid serta melahirkan murid yang mempunyai kemahiran berfikir aras tinggi serta berdaya saing di peringkat global.......InsyaAllah.

4 komentar:

 1. assalamualaikum ustzh...sy berminat utk beli buku nie...mcm mne yer...

  ReplyDelete
  Replies
  1. wsalam..buku mana satu yg nak??
   nnti sms kat saya di talian 0139861383

   Delete
 2. Assalamualaikum ustzh....adakah buku ini khas untuk murid yg bersekolah agama sahaja?

  ReplyDelete
 3. Salam ustazh, kalau saya nak beli dlm kuantiti yg sedikit boleh ke? Just utk kegunaan dan panduan saya shj. Satu lg, ada kbat x dlm buku ni? Syukran jazeelan

  ReplyDelete