GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Thursday, February 26, 2009

Widgets

Majlis Ceramah Sempena Maulidurrasul SMK Zainab(1) 2009 / 1430H


Tarikh : 26 Februari 2009 bersamaan 1 Rabiulawwal 1430 H
Masa : 8.00 pagi
Tempat : Laman Info, Semenza
Penceramah : Tn Hj Mohd Fakhrurrazi b Hj Ab Rahim
(Penolong Pegawai Pelajaran , Unit Pendidikan Islam PPD Kota Bharu)

Program ini diadakan oleh pihak Jawatankuasa Penghayatan Islam dan Takmir Musalla dengan kerjasama Badan kerohanian dan Tarbiah Islamiah (BAKTI Semenza) yang dianggitao oleh murid sekolah bertujuan untuk meningkatkan kecintaan warga Semenza kepada Nabi Muhammad saw, Rasul yang paling agung dan penghayatan terhadap sunnah Rasul serta pembentukan syakhsiah mulia dalam kalangan warga sekolah. Ianya merupakan program tahunan sekolah dengan mengadakan majlis ceramah tentang Rasulullah saw dan pemantapan amalan sunnah dalam kehidupan seharian.
OBJEKTIF:
1. Menyemarakkan kecintaan warga Semenza kepada Rasulullah saw.
2. Meningkatkan penghayatan ibadat di kalangan warga Semenza.
3. Memupuk sifat-sifat mulia dalam diri pelajar.
4. Mengeratkan hubungan silaturrahim di kalangan warga Semenza.

0 komentar: