GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Wednesday, February 25, 2009

Widgets

Soalan UTK (1) Pendidikan Islam Tkn 1,2 dan 4 dah sampai ke sekolah..

Al Kisah maka Ustaz dan Ustazah SMKZ(1) pun melihat soalan-soalan yang keluar dalam UTK (1) tu ... maka didapati tajuk-tajuk yang disoal tak diajar lagi...Kalau nak dikira hanya 10 tajuk yang masuk..dah ikut rancangan tahunan ..belajar pun dah dua bulan tapi tak sempat nak ajar sebab terlalu banyak program sekolah yang menyebabkan masa belajar banyak tertunggak...So apa nak tunggu-tunggu lagi ??? Ajarlah cepat-cepat ya... buatlah kelas tambahan petang untuk cover tajuk-tajuk tu..

Begitulah senario kehidupan cikgu, selalu busy fikir pasal murid....tak diajar nanti murid tak dapat jawab. Terpaksalah berkorban tenaga untuk anak murid..tapi tak apa cikgu ..buatlah dengan ikhlas insyaallah dapat ganjaran besar daripada Allah...

Guru ibarat lilin...

2 komentar:

 1. Kelihatannya begitu besar beban yang terpaksa digalas. Andainya murid tidak mengenang jasa ...

  Salam hormat wahai Cikgu. Nama Cikgu telah dipaparkan dalam Blog Abang Long.

  Sila jawab dengan sejujurnya.

  TERIMA KASIH.

  ReplyDelete
 2. Abang Long..
  Shukran Jazilan kerana memaparkan blog ini dalam blog Abang Long.. Allah jua yang membalasnya..Mudah-mudahan semakin erat ukhuwwah.

  ReplyDelete