GLA (GUIDED LEARNING APPROACH) & MODUL PENDIDIKAN ISLAM TKN 1-5

Berita baik untuk semua GURU dan PELAJAR Pendidikan Islam!! Kini anda tidak perlu lagi menyalin nota yang panjang serta merugikan masa anda. Anda hanya perlu menyalin point-point penting yang selaras mengikut skima peperiksaan serta mudah untuk membaca dan mengulangkaji serta mudah dirujuk ketika hendak menghadapi peperiksaan. Masa anda juga dapat dijimatkan serta pembelajaran dalam kelas juga lebih EFEKTIF dan BERKESAN disamping sukatan dapat dihabiskan dengan cepat. Anda juga tidak perlu menggunakan buku "LOG" yang tebal dan berat untuk menyalin nota. Dapatkan segera !!!

BUKU RUJUKAN NOTA BESTARI PENDIDIKAN ISLAM PMR & SPM

Dapatkan Buku Rujukan Nota Bestari Pendidikan Islam yang ditulis oleh Juru Latih-Juru Latih Utama Pendidikan Islam PPDKB. Ianya yang amat berguna untuk calon-calon Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga 5. Buku rujukan ini mengandungi nota-nota penting Pendidikan Islam PMR dan SPM serta sesuai dijadikan rujukan oleh para pelajar dan guru Sekolah Menengah. Isi kandungannya adalah merujuk 100% kepada buku Teks Pendidikan Islam KBSM Tingkatan 1 - 5. Harga AMAT MURAH sekali !!! Pastikan jangan terlepas buku ini.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ BUKU YANG DITAWARKAN.. SILA KLIK DISINI..

Sunday, February 22, 2009

Widgets

Martabatkan pelajar dengan BAKTI (Badan Kerohanian dan Tarbiah Islamiah)


Nama Program : Majlis Pelancaran BAKTI dan Penyampaian Watikah Pelantikan
Tarikh perasmian : 22 Februari 2009 (Khamis)
Tempat : Dewan Semenza, SMK Zainab (1)
Perasmi : Pn Hjh Wan Jah bt Wan Yaacob (Pengetua SMKZ1)


Maksud BAKTI ialah Badan Tarbiah dan Kerohanian Islamiah iaitu satu unit kecil di bawah Jawatankuasa Penghayatan Islam sekolah.
AJK BAKTI terdiri daripada para pelajar tingkatan 1 - 6 Atas

Objektif utama BAKTI ialah untuk memartabatkan pelajar dan melibatkan mereka secara langsung dalam aktiviti keagamaan atau dakwah sekolah selain daripada melatih pelajar supaya lebih berketrampilan dan berkeupayaan menguruskan sesuatu program terutamanya program keagamaan sama ada di dalam sekolah atau luar sekolah dengan cemerlang.

AJK BAKTI akan menjadi fasilitator keadaan setiap program agama yang akan dijalankan dan mereka akan menguruskan program tersebut dari awal hingga akhir dengan bantuan dan tunjuk ajar dari Jawatankuasa Penghayatan Islam Sekolah.


AJK Bakti Aisyah Syakira sedang mengacarakan majlis

Pengetua SMKZ1 Pn Hjh Wan Jah bt Wan Yaacob sedang merasmikan majlis

Pengerusi BAKTI Nur Izzati sedang menerima watikah pelantikan daripada Pengetua

Ikrar AJK BAKTI


Penubuhan BAKTI amat penting kerana ianya boleh membantu membina dan membangunkan pelajar sekolah sebagai modal insan yang beriman , bertaqwa , berilmu dan beramal suatu hari nanti. InsyaAllah.

0 komentar: